Da­ve My­ers & Si King's krui­di­ge ca­jun­kip met aard­ap­pel­part­jes en bies­look­dip

Kip mét dip! Gekruid volgens authentiek Amerikaans recept.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kip mét dip! Gekruid volgens authentiek Amerikaans recept. 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • deegroller
  • vershoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de cajunkruiden. Doe de specerijen en zoutvlokken in een pot met schroefdeksel en sluit hem goed af. Schud de pot stevig en dans de samba tot de kruiden goed vermengd zijn. Deze mix is op een koele, donkere plek een paar weken houdbaar.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in 8-10 partjes, afhankelijk van de grootte, en doe ze in een kom. Schep de olie er goed door. Strooi het paprikapoeder, de zoutvlokken en veel peper erover en verdeel de partjes over een bakplaat. Bak ze in ca. 20-25 min. zacht en goudbruin.
  3. Leg ondertussen elke kipfilet tussen 2 vellen vershoudfolie en sla er met een deegroller op, tot ze zo’n 1.5 cm dik zijn. Maak alle kipfilets even dik, dan worden ze gelijktijdig gaar.
  4. Bestrijk een grill- of antiaanbakpan met een beetje olie en laat de pan heet worden op middelhoog vuur. Bestrooi elke kipfilet licht met 1 tl cajunkruiden. Bak de kipfilets 2 min., keer ze om en bak ze nog 2 min. Bak de kipfilets daarna nog 1 min. per kant, tot ze gaar zijn: ze mogen in het midden niet meer roze zijn. Laat ze 3-4 min. rusten op een bord.
  5. Roer voor de bieslookdip de bieslook door de yoghurt. Verdeel de dip over kleine schaaltjes en zet er een op elk bord. Verdeel de aardappelpartjes over de borden en leg de kipfilet erbij.

combinatietip:

Serveer met een grote gemengde salade en limoenpartjes om boven de kip uit te knijpen.

Tip:

Bron: The Hairy Dieters, Dave Myers & Si King

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Dave Myers & Si King's kruidige cajunkip met aardappelpartjes en bieslookdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Da­ve My­ers & Si King's krui­di­ge ca­jun­kip met aard­ap­pel­part­jes en bies­look­dip

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 5 tl gemalen komijn (djinten)
  • 4 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl grofgemalen zwarte peper
  • ½ tl gemalen cayennepeper
  • 1½ tl zeezoutvlokken

Maak de cajunkruiden. Doe de specerijen en zoutvlokken in een pot met schroefdeksel en sluit goed af.

3
3

Schud de pot stevig en dans de samba tot de kruiden goed vermengd zijn. Deze mix is op een koele, donkere plek een paar weken houdbaar.

4
4
  • 3 aardappelen
  • 1 el zonnebloemolie

Schil de aardappelen, snijd in de lengte in 8-10 partjes, afhankelijk van de grootte, en doe in een kom. Schep de olie er goed door.

5
5
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl zeezoutvlokken

Strooi de paprikapoeder, zoutvlokken en veel peper erover en verdeel de partjes over de bakplaat. Bak in ca. 20-25 zacht en goudbruin.

6
6
  • 4 kipfilets

Leg ondertussen elke kipfilet tussen 2 vellen vershoudfolie en sla er met een deegroller op, tot ze zo’n 1,5 cm dik zijn.

7
7

Maak alle kipfilets even dik, dan worden ze gelijktijdig gaar.

8
8
  • ½ el zonnebloemolie

Bestrijk een grill- of antiaanbakpan met een beetje olie en laat de pan heet worden op middelhoog vuur.

9
9

Bestrooi elke kipfilet licht met 1 tl cajunkruiden. Bak de kipfilets 2 min., keer ze om en bak ze nog 2 min.

10
10

Bak de kipfilets daarna nog 1 min. per kant, tot ze gaar zijn: ze mogen in het midden niet meer roze zijn. Laat ze 3-4 min. rusten op een bord.

11
11
  • 2 el bieslook
  • 100 g magere yoghurt

Roer voor de bieslookdip de bieslook door de yoghurt. Verdeel de dip over kleine schaaltjes en zet er een op elk bord.

12
12

Verdeel de aardappelpartjes over de borden en leg de kipfilet erbij.

combinatietip:

Serveer met een grote gemengde salade en limoenpartjes om boven de kip uit te knijpen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.