Blo­te bil­le­tjes in het gras

Met wat puree erbij maak je er een zomers stamppotje van.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Met wat puree erbij maak je er een zomers stamppotje van. 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de snijbonen in schuine, dunne plakjes. Breng een pan water met zout aan de kook en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af.
  2. Doe de cannellinibonen in een zeef en spoel af onder de kraan. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de snij- en cannellinibonen toe. Verwarm 4 min. en schep af en toe voorzichtig om. Breng op smaak met het bonenkruid en peper en zout en serveer in een grote schaal.

bereidingstip:

Meng alle ingrediënten na bereiding met aardappelpuree voor een frisse stamppot.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Blote billetjes in het gras

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Blo­te bil­le­tjes in het gras

1
1
  • 400 g snijbonen

Snijd de snijbonen in schuine, dunne plakjes. Breng een pan water met zout aan de kook en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af.

2
2
  • 800 g cannellinibonen
  • 50 g boter

Doe de cannellinibonen in een zeef en spoel af onder de kraan. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de snij- en cannellinibonen toe. Verwarm 4 min. en schep af en toe voorzichtig om.

3
3
  • 2 tl bonenkruid

Breng op smaak met het bonenkruid en peper en zout en serveer in een grote schaal.

bereidingstip:

Meng alle ingrediënten na bereiding met aardappelpuree voor een frisse stamppot.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.