Hu­za­ren­sa­la­de nieu­we stijl

Verrassend: met groene asperges en serranoham.

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Verrassend: met groene asperges en serranoham. 4 personen
3 140

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Halveer de romaatjes en leg ze met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 el olie. Zet ca. 1 uur in de oven. Laat daarna afkoelen.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen 5 min. in water met zout. Giet af, spoel koud en doe in een schaal.
  3. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook ze 3 min. Giet af, spoel koud en doe bij de aardappel. Kook de eieren 6-8 min. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn. Snijd de ham in reepjes.
  4. Maak een dressing van het fijngesneden basilicum, de rest van de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de ham en dressing door de aardappel en asperge. Snijd de eieren in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. Garneer met de achtergehouden blaadjes basilicum.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 950 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Huzarensalade nieuwe stijl

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hu­za­ren­sa­la­de nieu­we stijl

1

Verwarm de oven voor op 120 °C.

2
  • 250 g romaatjes

Halveer de romaatjes en leg ze met de platte kant naar boven in de ovenschaal.

3
  • 1 el suiker
  • 2 el extra vierge olijfolie

Bestrooi met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met de olie. Zet ca. 1 uur in de oven. Laat daarna afkoelen.

4
  • 800 g vastkokende aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

5

Kook de aardappelen 5 min. in water met zout. Giet af, spoel koud en doe in een schaal.

6
  • 500 g groene asperges

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook ze 3 min. Giet af, spoel koud en doe bij de aardappel.

7
  • 3 eieren
  • 15 g basilicum
  • 160 g serranoham

Kook de eieren 6-8 min. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn. Snijd de ham in reepjes.

8
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn

Maak een dressing van het fijngesneden basilicum, de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.

9

Meng de ham en dressing door de aardappel en asperge. Snijd de eieren in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade.

10

Garneer met de achtergehouden blaadjes basilicum. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.