Bit­ter­bal­len

Zacht krakend smaken ze zelfgemaakt het allerlekkerst.

  • borrelhapje
  • 25 stuks
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 4 u. 20 min. wachten
(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje Zacht krakend smaken ze zelfgemaakt het allerlekkerst. 25 stuks
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee (15 x 20 cm)
  • keukenmachine
  • frituurpan of ruime pan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ragout en week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en laat oplossen in de ragout. Voeg de mosterd toe. Schep de ragout in de braadslee. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet 3 uur afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 100 °C. Rooster het brood 20 min. in de oven. Laat afkoelen en maal in de keukenmachine tot grof paneermeel.
  2. Snijd de dikke ragout (salpicon) in 40 stukjes en rol er ballen van. Klop de eieren los. Haal de ballen achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel. Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Frituur telkens 6-8 bitterballen in ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met mosterd.

variatietip:

Voor het basisrecept voor runderragout zie ah.nl/allerhande. In plaats van zelfgemaakte ragout kunt u ook ragout uit blik gebruiken.

video

Ra­gout (voor bit­ter­bal­len, kro­ket en pas­tei­tjes)

Kookles - 06:28 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bitterballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bit­ter­bal­len

1
1
  • 1 liter runderragout
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 el grove mosterd

Verwarm de ragout en week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en laat oplossen in de ragout. Voeg de mosterd toe. Schep de ragout in de braadslee. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet 3 uur afgedekt in de koelkast.

2
2
  • 14 sneetjes witbrood

Verwarm de oven voor op 100 °C. Rooster het brood 20 min. in de oven. Laat afkoelen en maal in de keukenmachine tot grof paneermeel.

3
3
  • 175 g bloem
  • 4 eieren

Snijd de dikke ragout (salpicon) in 40 stukjes en rol er ballen van. Klop de eieren los. Haal de ballen achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel.

4
4
  • 1½ liter frituurolie

Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Frituur telkens 6-8 bitterballen in ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met mosterd.

variatietip:

Voor het basisrecept voor runderragout zie ah.nl/allerhande. In plaats van zelfgemaakte ragout kunt u ook ragout uit blik gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.