Ta­co's met kid­ney­bo­nen en kip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 88

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de helft van de ui 3 min. Bestrooi de kipfilet met het paprikapoeder en bak 4 min. mee. Voeg de crème fraîche en peper en zout toe. Houd op laag vuur warm.
  2. Verwarm de tacoschelpen 15 min. in de oven. Verhit ondertussen 2 el olie in een andere koekenpan en fruit de rest van de ui 3 min. Voeg de bonen, tomatenpuree en 150 ml water toe en warm 3 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de reepjes ijsbergsla over de tacoschelpen, schep de bonen en vervolgens de kip erop. Lekker met in plakken gesneden avocado en tomaat.

Tip:

IJsbergsla is ook lekker op een sandwich met kaas, noten en rozijnen.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.