Ma­rok­kaans rund­vlees met pom­poen

Gember, paprikapoeder, komijn, kaneel en saffraan zijn dé smaakmakers in dit gerecht.

(346)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gember, paprikapoeder, komijn, kaneel en saffraan zijn dé smaakmakers in dit gerecht. 4 personen
3 346

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in 3 stukken per persoon. Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de helften in stukjes.
  2. Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees rondom dicht. Fruit op laag vuur de uien en de peper ca. 2 min. mee. Voeg het paprikapoeder, de gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toe en zoveel warm water dat het vlees onderstaat. Laat het vlees afgedekt op laag vuur ca. 90 min. zachtjes stoven.
  3. Snijd ondertussen de courgette in stukken. Snijd de koriander fijn. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in blokjes.
  4. Voeg de courgette, pompoen en de helft van de koriander toe aan het vlees en laat 30 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd ondertussen de olijven in plakjes. Schep het vleesmengsel in de schaal en bestrooi met de olijven en de rest van de koriander.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Marokkaans rundvlees met pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaans rund­vlees met pom­poen

1
1
  • 750 g runderlappen
  • 2 uien

Snijd het vlees in 3 stukken per persoon. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de helften in stukjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 40 g boter

Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees rondom dicht.

4
4

Fruit op laag vuur de uien en de peper ca. 2 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 2 tl paprikapoeder pikant
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 zakje saffraandraadjes

Voeg het paprikapoeder, de gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toe en zoveel warm water dat het vlees onderstaat.

6
6

Laat het vlees afgedekt op laag vuur ca. 90 min. zachtjes stoven.

7
7
  • 1 courgette
  • 8 g koriander

Snijd ondertussen de courgette in stukken. Snijd de koriander fijn.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

8
8
  • 500 g pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in blokjes.

9
9

Voeg de courgette, pompoen en de helft van de koriander toe aan het vlees en laat 30 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.

10
10
  • 10 zwarte olijven zonder pit

Snijd ondertussen de olijven in plakjes. Schep het vleesmengsel in de schaal en bestrooi met de olijven en de rest van de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.