Prei­ri­sot­to met gei­ten­kaas

Een perfecte vegetarische risotto, met als finishing touch: tijm en peterselie.

(538)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een perfecte vegetarische risotto, met als finishing touch: tijm en peterselie. 2 personen
4 538

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
  2. Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.

variatietip:

Bak voor een extra hartige smaak 75 g vega spekreepjes 3 min. uit. Strooi de reepjes voor serveren over de risotto.

variatietip:

Bak voor een variant met vlees magere spekreepjes (250 g per 4 personen) uit en bak vervolgens mee met de prei.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.185 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Preirisotto met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­ri­sot­to met gei­ten­kaas

1
1
  • 2 preien
  • 1 el olijfolie

Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 150 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.

3
3
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)

Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.

4
4
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 tl gedroogde tijm

Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden.

5
5
  • 10 g platte peterselie

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.

variatietip:

Bak voor een extra hartige smaak 75 g vega spekreepjes 3 min. uit. Strooi de reepjes voor serveren over de risotto.

variatietip:

Bak voor een variant met vlees magere spekreepjes (250 g per 4 personen) uit en bak vervolgens mee met de prei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.