Ve­ga tjap­tjoi

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de bevroren tuinerwten. Laat met de deksel op de pan staan. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakmix 4 min. op hoog vuur. Voeg de gegrilde stukjes toe en bak 2 min. mee. Doe de taugé en woksaus erbij en houd op laag vuur warm.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de rijst 1 min. Breek de eieren erboven en schep 3 min. door, zodat het goed mengt en het ei gaar wordt. Serveer met het groentemengsel.

variatietip:

De rest van de woksaus is lekker in oosterse roerbak met peultjes. Kijk op ah.nl/allerhande voor het recept.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Vega tjaptjoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga tjap­tjoi

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 150 g tuinerwten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de bevroren tuinerwten. Laat met de deksel op de pan staan.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g champignonroerbakmix
  • 350 g gegrilde stukjes (AH Vega)

Verhit de olie in een wok en bak de roerbakmix 4 min. op hoog vuur. Voeg de gegrilde stukjes toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 125 g taugé
  • 100 ml woksaus ginger & garlic
  • 2 el zonnebloemolie

Doe de taugé en woksaus erbij en houd op laag vuur warm. Verhit de olie in een hapjespan.

4
4
  • 2 eieren

Bak de rijst 1 min. Breek de eieren erboven en schep 3 min. door, zodat het goed mengt en het ei gaar wordt. Serveer met het groentemengsel.

variatietip:

De rest van de woksaus is lekker in oosterse roerbak met peultjes. Kijk op ah.nl/allerhande voor het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.