Griek­se kip in to­ma­ten­saus

Een absolute kinderfavoriet! Je zou bijna vergeten dat er óók lekker wat groente in zit.

(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht Een absolute kinderfavoriet! Je zou bijna vergeten dat er óók lekker wat groente in zit. 4 personen
3 187

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 3 min. bruin. Neem uit de pan. Snijd de courgette in blokjes. Doe de courgette in de pan en bak 3 min. Pers de knoflook boven de pan. Voeg de tomaten toe. Druk de tomaten stuk met een spatel. Breng op smaak met de rozemarijn, peper en zout. Leg de kip erop en stoof met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
  2. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de couscous over de borden. Schep de kip in tomatensaus erop en verkruimel de kaas erboven.

combinatietip:

Maak van de rest van de witte kaas een heerlijke Griekse salade.

video

To­ma­ten­saus ma­ken

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Griekse kip in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se kip in to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 575 g kippenvleugels
  • 2 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g gepelde tomaten

Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 3 min. bruin. Neem uit de pan. Snijd de courgette in blokjes. Doe de courgette in de pan en bak 3 min. Pers de knoflook boven de pan. Voeg de tomaten toe.

2
2
  • 2 tl gedroogde rozemarijn

Druk de tomaten stuk met een spatel. Breng op smaak met de rozemarijn, peper en zout. Leg de kip erop en stoof met de deksel op de pan in 20 min. gaar.

3
3
  • 300 g couscous
  • 100 g witte kaas

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de couscous over de borden. Schep de kip in tomatensaus erop en verkruimel de kaas erboven.

combinatietip:

Maak van de rest van de witte kaas een heerlijke Griekse salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.