Ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne in pit­ti­ge to­ma­ten­saus

Een bord vol mediterrane smaken.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Een bord vol mediterrane smaken. 2 personen
4 24

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de aubergine en snijd in blokjes van 1½ cm. Verdeel over de ovenschaal, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden en naar smaak met peper en eventueel zout. Rooster de aubergine in ca. 20 min. in de oven gaar.
  2. Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een ruime steelpan en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de tomaten toe en breek ze met een pollepel in kleinere stukjes. Zet het vuur laag zodra de saus kookt en laat op laag vuur 10 min. afgedekt koken. Voeg halverwege de chilivlokken en eventueel wat zout toe.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Neem de aubergine uit de oven en verdeel de tomatensaus erover. Breek de sardines in stukjes en leg ze op de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes. Zet de schaal nog 5 min. in de oven.
  4. Kook ondertussen de pappardelle in 4 min. beetgaar. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Verdeel de aubergine met tomatensaus erover. Bestrooi met de peterselie en de uitgelekte kappertjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.035 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 42 2016

Geroosterde aubergine in pittige tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne in pit­ti­ge to­ma­ten­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 1 aubergine

Was de aubergine en snijd in blokjes van 1½ cm.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 1½ tl Italiaanse kruiden

Verdeel over de ovenschaal, besprenkel met de olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden en naar smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Rooster de aubergine in ca. 20 min. in de oven gaar.

5
5
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 1 el olijfolie

Verhit de rest van de olie in een ruime steelpan en fruit de ui met de knoflook 3 min.

7
7
  • 400 g gepelde tomaten

Voeg de tomaten toe en breek ze met een pollepel in kleinere stukjes.

8
8
  • ½ tl chilivlokken

Zet het vuur laag zodra de saus kookt en laat op laag vuur 10 min. afgedekt koken. Voeg halverwege de chilivlokken en eventueel wat zout toe.

9
9

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Neem de aubergine uit de oven en verdeel de tomatensaus erover.

10
10
  • 100 g gegrilde sardines
  • 125 g buffelmozzarella

Breek de sardines in stukjes en leg ze op de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes. Zet de schaal nog 5 min. in de oven.

11
11
  • 250 g verse pappardelle
  • 10 g peterselie

Kook ondertussen de pappardelle in 4 min. beetgaar. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden.

12
12
  • 50 g kappertjes

Verdeel de aubergine met tomatensaus erover. Bestrooi met de peterselie en de uitgelekte kappertjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.