To­scaans des­sert

Je krijgt heimwee naar die vakantie in Toscane met dit dessert. Cantuccini, amaretto, mascarpone… Veel Italiaanser kan het niet!

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 715 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(964)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Je krijgt heimwee naar die vakantie in Toscane met dit dessert. Cantuccini, amaretto, mascarpone… Veel Italiaanser kan het niet! 10 personen
3 964

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de ring van de springvorm op een groot bord. Verdeel de verkruimelde cantuccini binnen de ring en besprenkel met de helft van de amaretto.
  2. Klop de slagroom met de suiker lobbig en schep de rest van de amaretto erdoor. Roer de mascarpone los en spatel luchtig door de slagroom. Verdeel de room over de cantuccinibodem. Dek af met een 2/3 van de wafels. Roer de crème fraîche los en verdeel over de wafels. Garneer met de rest van de wafels en de parels. Bestrooi met poedersuiker en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  3. Pers de sinaasappel uit. Verhit de marmelade in een steelpan en voeg het sinaasappelsap en eventueel de cointreau toe. Verwijder de ring en serveer koud met de warme sinaasappelsaus.

bewaartip:

Dit dessert kun je een dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Bereid op de dag zelf de sinaasappelsaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Toscaans dessert

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­scaans des­sert

1
1
  • 10 cantuccini
  • 2½ el amaretto likorette

Leg de ring van de springvorm op een groot bord. Verdeel de verkruimelde cantuccini binnen de ring en besprenkel de amaretto.

2
2
  • 250 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 2½ el amaretto likorette

Klop de slagroom met de suiker lobbig en schep de rest van de amaretto erdoor.

Slagroom kloppen

Instructievideo

01:31 min.

3
3
  • 500 g mascarpone

Roer de mascarpone los en spatel luchtig door de slagroom. Verdeel de room over de cantuccinibodem.

4
4
  • 150 g galette wafels
  • 400 g crème fraîche

Dek af met de wafels. Roer de crème fraîche los en verdeel over de wafels.

5
5
  • 100 g galette wafels
  • 2 el poedersuiker
  • 21 g zilveren parels

Garneer met de rest van de wafels en de parels. Bestrooi met poedersuiker en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

6
6
  • 1 sinaasappel
  • 185 g oranjemarmelade
  • 3 el Cointreau

Pers de sinaasappel uit. Verhit de marmelade in een steelpan en voeg het sinaasappelsap en eventueel de cointreau toe.

7
7

Verwijder de ring en serveer koud met de warme sinaasappelsaus.

bewaartip:

Dit dessert kun je een dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Bereid op de dag zelf de sinaasappelsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.