Ap­fel­stru­del

Warme appel, smeltend ijs, alsof er een engeltje… juist.

  • gebak
  • 8 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(262)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Warme appel, smeltend ijs, alsof er een engeltje… juist. 8 personen
4 262

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook. Meng de helft van de bloem, helft van de boter, het lauwwarme water en zout. Voeg de rest van de bloem toe en kneed met de hand soepel. Schenk het kookwater uit de pan. Leg het bakpapier in de pan en leg het deeg erop. Dek af en laat 1½ uur rusten. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  2. Halveer de appels en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in blokjes van 0.5 x 0.5 cm (brunoise). Meng de appelstukjes met de suiker, rozijnen, kaneel, vanillesuiker, kruidnagel, het citroensap en amandelschaafsel.
  3. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 20 x 30 cm. Leg op een passend stuk bakpapier en rek het met de hand verder uit tot 50 x 70 cm, tot het deeg bijna doorzichtig is. Bestrijk royaal met ¼ van de boter. Verkruimel de beschuit boven het deeg. Verdeel het appelmengsel over de helft en laat 4 cm aan de randen vrij. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol de strudel op met behulp van het bakpapier. Bestrijk met de rest van de boter.
  4. Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 55 min. in de oven. Laat iets afkoelen.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Apfelstrudel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­fel­stru­del

1
1

Breng een pan water aan de kook.

2
2
  • 100 g bloem
  • 50 g boter
  • 120 ml kraanwater
  • 1 mespunt zout

Meng de bloem, boter, het lauwwarme water en zout.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

3
3
  • 100 g bloem

Voeg de rest van de bloem toe en kneed met de hand soepel.

4
4

Schenk het kookwater uit de pan. Leg het bakpapier in de pan en leg het deeg erop. Dek af en laat 1½ uur rusten.

5
5

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

6
6
  • 4 mildzoete appels

Halveer de appels en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in blokjes van 0.5 x 0.5 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

7
7
  • 100 g suiker
  • 50 g rozijnen
  • 1 el gemalen kaneel
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 3 el citroensap
  • 55 g amandelschaafsel

Meng de appelstukjes met de suiker, rozijnen, kaneel, vanillesuiker, kruidnagel, het citroensap en amandelschaafsel.

8
8

Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 20 x 30 cm.

Tip: Maat geld voor een strudel voor 8 personen.

9
9

Leg op een passend stuk bakpapier en rek het met de hand verder uit tot 50 x 70 cm, tot het deeg bijna doorzichtig is.

Tip: Maat geld voor een strudel voor 8 personen.

10
10
  • 25 g boter
  • 4 beschuiten

Bestrijk royaal met de boter. Verkruimel de beschuit boven het deeg. Verdeel het appelmengsel over de helft en laat 4 cm aan de randen vrij.

11
11
  • 25 g boter

Vouw de zijkanten naar binnen. Rol de strudel op met behulp van het bakpapier. Bestrijk met de rest van de boter.

12
12

Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 55 min. in de oven. Laat iets afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.