Ro­de biet met cho­co­la­de en bal­sa­mi­co

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het bietensap aan de kook en laat 30 min. op middelhoog vuur inkoken tot de helft. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Hak 75 g chocolade in stukjes en voeg met de azijn toe aan het bietensap. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat helemaal afkoelen.
  2. Snijd de bietjes in elk 8 partjes. Schep in 4 diepe borden een laag ingekookte bietensaus. Verdeel de partjes biet erover. Bestrooi met rucola en schaaf de rest van de chocolade erover. Bestrooi naar smaak met zeezout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.