Oven­scho­tel van kool­ra­bi met cas­hew­no­ten­korst­je

Handig én lekker: onder het korstje vind je niet alleen groente, maar ook aardappel.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Handig én lekker: onder het korstje vind je niet alleen groente, maar ook aardappel. 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en was de aardappelen. Kook ze in een pan met ruim water en zout in ca. 20 min. gaar. Schil en was de koolrabi. Snijd in partjes en kook in een pan met kokend water in 15 a 20 min. gaar.
  2. Bereid in een pannetje de saus met 2 1/2 melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de crème fraîche en kaas erdoor. Verwarm in een pannetje in de magnetron de rest van de melk, niet laten koken.
  3. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer met de boter en warme melk de puree smeuïg. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout. Vet de ovenschaal in. Verdeel de koolrabi over de bodem en schenk de saus erover.
  4. Dek de groenten af met een laag puree. Hak of maal de cashewnoten tot fijne korrels (niet tot poeder). Meng de noten met de rest van de kaas en strooi over de puree. (Zet de schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast

bereidingstip:

Als de vulling nog warm is hoef je het alleen onder de gril te zetten. Dan kan de kaas smelten en de nootjes goudbruin worden. Als de vulling al koud is kan je het gerecht 15 à 20 min. in de oven verwarmen op 180 °C (dek de schaal wel af).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel van kool­ra­bi met cas­hew­no­ten­korst­je

1
1
  • 1 kg Kruimige aardappelen
  • 2 koolrabi's

Schil en was de aardappelen. Kook ze in een pan met ruim water en zout in ca. 20 min. gaar. Schil en was de koolrabi. Snijd in partjes en kook in een pan met kokend water in 15 a 20 min. gaar.

2
2
  • 1 zakje witte sauspoeder (Knorr)
  • 2 el crème fraîche
  • 100 g geraspte Leerdammer
  • 3½ dl melk

Bereid in een pannetje de saus met 2 1/2 melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de crème fraîche en kaas erdoor. Verwarm in een pannetje in de magnetron de rest van de melk, niet laten koken.

3
3
  • 25 g boter
  • 1 tl nootmuskaat

Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer met de boter en warme melk de puree smeuïg. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout. Vet de ovenschaal in. Verdeel de koolrabi over de bodem en schenk de saus erover.

4
4
  • 60 g ongezouten cashewnoten
  • 50 g geraspte Leerdammer

Dek de groenten af met een laag puree. Hak of maal de cashewnoten tot fijne korrels (niet tot poeder). Meng de noten met de rest van de kaas en strooi over de puree. (Zet de schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast

bereidingstip:

Als de vulling nog warm is hoef je het alleen onder de gril te zetten. Dan kan de kaas smelten en de nootjes goudbruin worden. Als de vulling al koud is kan je het gerecht 15 à 20 min. in de oven verwarmen op 180 °C (dek de schaal wel af).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.