Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Sco­nes

(1.100)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. De vegetarische brunch bevat de volgende ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout, vanillesuiker, suiker, boter of margarine, ei, melk, slagroom en frambozenjam Wereldkeuken brunch 8 stuks 280 kcal
3 1100

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • bakpapier, uitsteekvormpje (Ø 6 cm)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Zeef het bakmeel, de bakpoeder en het zout boven een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel. Klop het ei los met de melk. Bewaar een 1/2 el van het ei-melkmengsel en schenk de rest bij het meelmengsel. Kneed tot een samenhangende bal.

3. Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje 8 rondjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met het ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin. Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen.

4. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met de jam en slagroom.

video

Sco­nes

Receptvideo - 02:30 min.

Tip

In Engeland serveert men de scones met clotted cream: dikke room (zie recept elders op ah.nl/recepten) met een hoog vetgehalte. Je kunt hiervoor in de plaats een wat luchtiger en minder vet mengsel geven. Je kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • Energie 280 kcal
  • Eiwit 5 g
  • Vet 9 g
  • Koolhydraten 45 g
Tags