Sco­nes

Be British, maak scones! Deze ‘broodjes’ hóren bij de high tea, maar als ontbijt zijn ze ook geweldig.

  • brunch
  • 8 stuks
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 10 min. oventijd
(1.187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels brunch Be British, maak scones! Deze ‘broodjes’ hóren bij de high tea, maar als ontbijt zijn ze ook geweldig. 8 stuks
3 1187

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • bakpapier
  • deegroller
  • uitsteekvormpje (Ø 6 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.
  2. Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.
  4. Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met de jam en slagroom.

bewaartip:

Je kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Scones

terug naar recept

Sco­nes

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout

Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom.

3
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el suiker
  • 50 g boter

Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.

4
  • 1 ei
  • 75 ml melk

Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel.

5

Kneed tot een samenhangend deeg.

6

Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik.

7

Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

8

Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.

9

Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen.

10
  • 60 ml slagroom

Klop ondertussen de slagroom stijf.

11
  • 225 g frambozenjam

Serveer de scones met de jam en slagroom. Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.