Pit­ti­ge plaat­taart met ge­hakt

Rode peper, rode paprika en rode ui sieren deze pittige taart, genoeg voor zes!

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(219)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Rode peper, rode paprika en rode ui sieren deze pittige taart, genoeg voor zes! 6 personen
3 219

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk aan. Vouw de zijkanten van de deeglap om tot een opstaand randje. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak 10 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes, rode peper in ringetjes en snipper de ui. Snijd paprika in repen en aubergine in blokjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Bak de knoflook 2 min. mee. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak in 4 min. rul. Verdeel over de taartbodem. Verhit de rest van de olie. Bak de peper, paprika en aubergine 5 min. en breng op smaak met zout. Verdeel over het gehakt. Bak de taart ca. 20 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 230 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige plaattaart met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge plaat­taart met ge­hakt

1
1
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2

Leg de plakjes deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk aan.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3

Vouw de zijkanten van de deeglap om tot een opstaand randje.

4
4

Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 10 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui

Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes, rode peper in ringetjes en snipper de ui.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 2 rode paprika's
  • 1 aubergine

Snijd paprika in repen en aubergine in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

7
7
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Bak de knoflook 2 min. mee.

8
8
  • 300 g rundergehakt
  • 1 el oregano

Voeg het gehakt en de oregano toe en bak in 4 min. rul. Verdeel over de taartbodem.

9
9
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie. Bak de peper, paprika en aubergine 5 min. en breng op smaak met zout.

10
10

Verdeel over het gehakt. Bak de taart ca. 20 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.