Ri­sot­to met groe­ne groen­ten

Geniet van deze vegetarische variant van Italiaanse risotto.

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Geniet van deze vegetarische variant van Italiaanse risotto. 4 personen
3 139

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de bosuitjes in de lengte. Snijd de bosuirepen in stukjes van 3 cm. Snipper de sjalot. Snijd ca. 1 ½ cm van de onderkant van de asperges af en snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm. Houd de kopjes apart. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Halveer de haricots verts.
  2. Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de bosui ca. 3 min. en schep uit de pan. Voeg de sjalot en de asperges toe aan het bakvet en fruit ca. 3 min. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend ca. 2 min. tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe, laat verdampen en voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe. Verkruimel de kruidenbouillontablet erboven en kook de rijst onafgedekt zachtjes ca. 20 min.
  3. Breng in een andere pan water met snufje zout aan de kook. Kook de sugar snaps, haricots verts en de aspergekopppen 6-8 min. Laat uitlekken in een vergiet. Schep de sugar snaps, haricots verts, aspergekoppen en de bosui door de rijst en warm al omscheppend nog ca. 5 min. mee. Schep de rest van de boter door de rijst (eventueel extra water toevoegen). Breng op smaak met peper en zout.
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met groe­ne groen­ten

1
1
  • 3 bosuien
  • 1 sjalot

Halveer de bosuitjes in de lengte. Snijd de bosuirepen in stukjes van 3 cm. Snipper de sjalot.

2
2
  • 250 g groene asperges

Snijd ca. 1 ½ cm van de onderkant van de asperges af en snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm. Houd de kopjes apart.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

3
3
  • 200 g haricots verts

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Halveer de haricots verts.

4
4
  • 25 g boter

Verhit de boter in een pan. Fruit de bosui ca. 3 min. en schep uit de pan. Voeg de sjalot en de asperges toe aan het bakvet en fruit ca. 3 min.

5
5
  • 300 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak al omscheppend ca. 2 min. tot de korrels glanzen.

6
6
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 liter kraanwater

Voeg de wijn toe, laat verdampen en voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe.

7
7
  • 2 kruidenbouillontabletten

Verkruimel de kruidenbouillontablet erboven en kook de rijst onafgedekt zachtjes ca. 20 min.

8
8
  • 100 g sugarsnaps

Breng in een andere pan water met snufje zout aan de kook. Kook de sugar snaps, haricots verts en de aspergekopppen 6-8 min.

9
9

Laat uitlekken in een vergiet.

10
10

Schep de sugar snaps, haricots verts, aspergekoppen en de bosui door de rijst en warm al omscheppend nog ca. 5 min. mee.

11
11
  • 25 g boter

Schep de rest van de boter door de rijst (eventueel extra water toevoegen). Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.