Raap­ste­len­stamp­pot met ka­ten­spek en bos­ui

Een romige stamppot met dé groente van het voorjaar. De hartige smaak van spek past er heel goed bij.

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een romige stamppot met dé groente van het voorjaar. De hartige smaak van spek past er heel goed bij. 4 personen
3 135

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen, sla droog en snijd in reepjes. Breng een 1/2 liter water aan de kook. Maak de bosuitjes schoon en snijd in dunne ringetjes.
  2. Snijd de katenspek in reepjes. Verwarm al omscheppend de katenspek in een droge koekenpan.
  3. Voeg al roerend de aardappelpureepoeder aan kokend water toe. Blijven roeren tot er een smeuïge puree ontstaat. Roer de roomkaas en de spek door de puree. Schep de raapstelen en bosui erdoor.
  4. Verwarm al roerend de stamppot zachtjes. Breng op smaak met peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 570 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Raapstelenstamppot met katenspek en bosui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Raap­ste­len­stamp­pot met ka­ten­spek en bos­ui

1
1
  • 400 g raapstelen

Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen, sla droog en snijd in reepjes.

2
2
  • 3 bosuitjes

Breng een 1/2 liter water aan de kook. Maak de bosuitjes schoon en snijd in dunne ringetjes.

3
3
  • 150 g katenspek

Snijd de katenspek in reepjes. Verwarm al omscheppend de katenspek in een droge koekenpan.

4
4
  • 230 g aardappelpuree à la minute voor stamppot

Voeg al roerend de aardappelpureepoeder aan kokend water toe. Blijven roeren tot er een smeuïge puree ontstaat.

5
5
  • 125 g roomkaas knoflook

Roer de roomkaas en de spek door de puree. Schep de raapstelen en bosui erdoor.

6
6

Verwarm al roerend de stamppot zachtjes. Breng op smaak met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.