Stamp­pot spits­kool

Feestelijke stamppot met spitskool, zoete puntpaprika en gebakken brie. Daar smelten wij van weg!

(194)waardeer
hollands hoofdgerecht Feestelijke stamppot met spitskool, zoete puntpaprika en gebakken brie. Daar smelten wij van weg! 4 personen
3 194

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in reepjes.
  2. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de helft van de boter in een wok en roerbak de kool en de paprika 5 min.
  3. Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en wat kookvocht met de pureestamper tot puree. Meng de groenten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de brie in 4 gelijke punten door de punt eraf te snijden en de rest in 3 stukken te snijden. Strooi het paneermeel op een bord en wentel de brie erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de brie op hoog vuur in 3 min. rondom bruin.
  5. Verdeel de stamppot over de borden en leg op elk bord een punt gebakken brie.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot spitskool

terug naar recept

Stamp­pot spits­kool

1
1
  • 1.2 kg grote aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 1 spitskool

Halveer ondertussen de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in reepjes.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 2 puntpaprika's

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 25 g boter

Verhit de boter in een wok en roerbak de kool en paprika 5 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 25 g boter

Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en wat kookvocht met de pureestamper tot puree.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

6
6

Meng de groenten erdoor en breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 200 g roombrie

Verdeel de brie in 4 gelijke punten door de punt eraf te snijden en de rest in 3 stukken te snijden.

8
8
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 el paneermeel

Strooi het paneermeel op een bord en wentel de brie erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de brie op hoog vuur in 3 min. rondom bruin.

9
9

Verdeel de stamppot over de borden en leg op elk bord een punt gebakken brie.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.