Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Stamp­pot spits­kool

(183)waardeer
Een lekker hollands recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: aardappelen, spitskool, zoete puntpaprika, boter, roombrie, paneermeel en zonnebloemolie Hollands hoofdgerecht 4 personen 760 kcal
3 183

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in reepjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit 25 g boter in een wok en roerbak de kool en paprika 5 min. 2. Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en wat kookvocht met de pureestamper tot puree. Meng de groenten erdoor en breng op smaak met peper en zout. 3. Verdeel de brie in 4 gelijke punten door de punt eraf te snijden en de rest in 3 stukken te snijden. Strooi het paneermeel op een bord en wentel de brie erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de brie op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg op elk bord een punt gebakken brie.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 760 kcal
  • Eiwit 21 g
  • Vet 44 g
  • Koolhydraten 65 g
Tags