Thai­se cur­ry met kip

Binnen 20 minuten ben je in Thailand met deze lekkere curry met kokos.

(492)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Binnen 20 minuten ben je in Thailand met deze lekkere curry met kokos. 4 personen
3 492

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Lekker erbij

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Verhit olie in een wok en bak de kip in 3 min. rondom bruin. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee. Snijd de tomaat in partjes. Voeg de tomaat en bevroren tuinerwten toe en bak nog 3 min. Schenk de kokosroom erbij en laat 3 min. stoven. Breng op smaak met zout. Serveer de curry met de rijst.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 965 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Thaise curry met kip

terug naar recept

Thai­se cur­ry met kip

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 300 g kipfilet
  • 2 el zonnebloemolie

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Verhit olie in een wok en bak de kip in 3 min. rondom bruin.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

2
2
  • 70 g yellow curry paste
  • 3 tomaten
  • 450 g tuinerwten

Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee. Snijd de tomaat in partjes. Voeg de tomaat en bevroren tuinerwten toe en bak nog 3 min.

3
3
  • 165 ml kokosroom

Schenk de kokosroom erbij en laat 3 min. stoven. Breng op smaak met zout. Serveer de curry met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.