Bo­log­ne­se­saus

Rijkgevulde pastasaus zoals la mamma hem in Italië maakt. Maar dan uit je eigen keuken.

(315)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Rijkgevulde pastasaus zoals la mamma hem in Italië maakt. Maar dan uit je eigen keuken. 4 personen
3 315

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.
  2. Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe.
  3. Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe. Voeg water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip:

Je kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 955 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bolognesesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­log­ne­se­saus

1
1
  • 100 g parmaham
  • 45 g boter

Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min.

2
2
  • 400 g rundergehakt

Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.

3
3
  • 225 g winterpeen

Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 3 stengels bleekselderij

Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes.

5
5
  • 2 uien
  • 2 knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6

Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe.

7
7
  • 75 ml soepele rode wijn
  • 600 g gepelde tomaten

Doe de wijn en tomaten erbij.

8
8

Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe.

9
9

Voeg water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.