Bolognesesaus
Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig.
30 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
180 g
4
4 tenen
50 g
900 g
500 g
1 struik
150 ml
1.2 kg
Ontdek meer van dit soort gerechten
Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 10 min. rul. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe.
Snijd ondertussen de winterpenen in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Voeg de peen en bleekselderij toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.
Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- combinatietipGebruik per gerecht de helft van de saus. Eet je ’m met tagliatelle of in een tosti (zie recept op ah.nl/allerhande), dan is de bolognesesaus niet meer glutenvrij.
- algemeenEten er kinderen mee, laat de wijn dan achterwege. Wordt de saus te droog, voeg dan wat water toe.
- algemeenJe kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Bolognesesaus
Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig.

hoofdgerecht
8 personen
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 10 min. rul. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe.
Snijd ondertussen de winterpenen in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Voeg de peen en bleekselderij toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.
Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Gebruik per gerecht de helft van de saus. Eet je ’m met tagliatelle of in een tosti (zie recept op ah.nl/allerhande), dan is de bolognesesaus niet meer glutenvrij.
algemeen:Eten er kinderen mee, laat de wijn dan achterwege. Wordt de saus te droog, voeg dan wat water toe.
algemeen:Je kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
180 g parmaham
4 middelgrote uien
4 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
900 g rundergehakt
500 g winterpenen
1 struik bleekselderij
150 ml soepele rode wijn
1¼ kg gepelde tomaten in blik




