Aard­ap­pel­bo­log­ne­se­gra­tin

Je keuken vult zich met Italiaanse geuren bij het maken van deze ovenschotel.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Je keuken vult zich met Italiaanse geuren bij het maken van deze ovenschotel. 4 personen
2 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.
  2. Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe. Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur 30 min. koken. Roer af en toe.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de bolognesesaus over de bodem van de ingevette ovenschaal en verdeel de puree erover. Rasp de kaas. Bestrooi de aardappelpuree met de kaas en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met een rucolasalade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 1.815 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelbolognesegratin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­bo­log­ne­se­gra­tin

1
1
  • 100 g parmaham
  • 45 g boter

Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min.

2
2
  • 400 g rundergehakt

Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.

3
3
  • 225 g winterpeen

Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

4
4
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5

Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe.

6
6
  • 75 ml soepele rode wijn
  • 600 g gepelde tomaten

Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur 30 min. koken. Roer af en toe.

7
7

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

8
8
  • 900 g aardappelpuree met boter

Verdeel de bolognesesaus over de bodem van de ingevette ovenschaal en verdeel de puree erover.

9
9
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rasp de kaas. Bestrooi de aardappelpuree met de kaas en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met een rucolasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.