Can­tuc­ci­ni

Geproefd in Italië en nu bak je ze zelf, deze heerlijke amandelkoekjes.

  • nagerecht
  • 20 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Geproefd in Italië en nu bak je ze zelf, deze heerlijke amandelkoekjes. 20 stuks
3 131

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits 1 ei en houd de eidooier apart. Doe het eiwit in een kom en klop los met het andere ei. Zeef de bloem erboven. Meng het zout, de suiker en het bakpoeder erdoor. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Voeg de amandelen toe aan het mengsel. Kneed tot een soepel deeg.
  2. Bestuif het werkblad en je handen licht met bloem. Vorm van het deeg 2 lange staven van ca. 4 cm breed. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte (ze worden breder tijdens het bakken). Klop de eidooier los met de melk. Bestrijk het deeg ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudgeel. Neem uit de oven en snijd de nog warme koek in schuine plakjes van 1 ½ cm dik. Leg de koekjes op hun kant en bak ze nog ca. 8 min. Tot ze goudbruin en wat donkerder langs de randen zijn. Laat afkoelen.

bewaartip:

In een luchtdichte trommel kun je de cantuccini 2 weken bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Cantuccini

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­tuc­ci­ni

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 eieren
  • 200 g bloem

Splits 1 ei en houd de eidooier apart. Doe het eiwit in een kom en klop los met het andere ei. Zeef de bloem erboven.

3
  • 1 mespunt zout
  • 120 g suiker
  • 1 tl bakpoeder

Meng het zout, de suiker en het bakpoeder erdoor.

4
  • 1 citroen
  • 100 g amandelen

Rasp de gele schil van de citroen erboven. Voeg de amandelen toe aan het mengsel. Kneed tot een soepel deeg.

5
  • 2 g bloem

Bestuif het werkblad en je handen licht met bloem. Vorm van het deeg 2 lange staven van ca. 4 cm breed.

6

Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte (ze worden breder tijdens het bakken).

7
  • 2 el halfvolle melk

Klop de eidooier los met de melk. Bestrijk het deeg ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudgeel.

8

Neem uit de oven en snijd de nog warme koek in schuine plakjes van 1 ½ cm dik.

9

Leg de koekjes op hun kant en bak ze nog ca. 8 min. Tot ze goudbruin en wat donkerder langs de randen zijn. Laat afkoelen. Lekker!

bewaartip:

In een luchtdichte trommel kun je de cantuccini 2 weken bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.