Ki­prol­le­tjes met pes­to

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 121

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers, keukenmachine, ovenschaal (20 x 15 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Rasp de kaas. Doe de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg elke kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot dunne lapjes van ca. 1/2 cm dik. Verwijder de folie en bestrijk de filetlapjes royaal met pesto. Rol ze op en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kiprolletjes in 2 min. op hoog vuur rondom bruin. Leg ze in de ovenschaal en bak 15-20 min. in de oven gaar. Snijd in schuine plakken en serveer met de rest van de pesto. Lekker met gebakken aardappelen en broccoli.
video

Pes­to ma­ken

Kookles - 04:35 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.