Ci­a­bat­ta met to­nijn, ei en pa­pri­ka

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer 1 paprika met het basilicum, de rozemarijn en mayonaise met de staafmixer tot een fijne crème. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de andere paprika in reepjes. Pel het ei en snijd in plakjes.
  2. Snijd de ciabatta open en bestrijk de onderste helft met de paprikacrème.
  3. Maak de tonijn los met een vork. Beleg de ciabatta met de paprikareepjes, plakjes ei, tonijn en sla. Leg de bovenste helft van het brood erop.

Tip:

Je kunt het broodje 2-4 uur van tevoren bereiden. Wikkel in vershoudfolie en bewaar tot gebruik op een koele plek. De rest van de ciabatta kun je invriezen.

Tip:

Gegrilde paprika?s en basilicum zijn erg lekker op een bruschetta. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Tip:

De frisse smaak van ijsbergsla gaat goed samen met een lauwwarme pastasalade met mosterddressing. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.