Krab­tar­taar met avo­ca­do en man­go

Lekker fris voorgerecht en mooi kleurrijk op tafel.

(204)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Lekker fris voorgerecht en mooi kleurrijk op tafel. 4 personen
3 204

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 serveerringen (ø 8 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de surimiflakes in kleine blokjes van ½ cm (brunoise). Schil de mango en snijd het vruchtvlees ook brunoise.
  2. Schil en rasp de gember. Meng met de mayonaise en voeg het kerriepoeder toe. Pers de citroen uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees brunoise.
  3. Meng de kerriemayonaise met de surimi, avocado en mango. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  4. Schep in elke serveerring 1 portie. Duw goed aan en verwijder de ring, zodat er een mooi gevormd tartaartje op het bord ligt. Garneer met een beetje tuinkers.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 270 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Krabtartaar met avocado en mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krab­tar­taar met avo­ca­do en man­go

1
  • 125 g surimiflakes

Snijd de surimiflakes in kleine blokjes van ½ cm (brunoise).

2
  • 1 mango

Schil de mango en snijd het vruchtvlees ook brunoise.

3
  • 1 cm verse gember
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 citroen

Schil en rasp de gember. Meng met de mayonaise en voeg het kerriepoeder toe. Pers de citroen uit.

4
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees brunoise.

5

Meng de kerriemayonaise met de surimi, avocado en mango. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

6

Schep in elke serveerring 1 portie.

7
  • 1 bakje tuinkers

Duw goed aan en verwijder de ring, zodat er een mooi gevormd tartaartje op het bord ligt. Garneer met een beetje tuinkers. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.