Kip­cock­tail met ker­rie­may­o­nai­se en man­go

Feestelijk en fris voorafje.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Feestelijk en fris voorafje. 4 personen
3 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 whiskyglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de sinaasappel. Pers 1 helft uit. Breng een pan met het water, kaneelstokje, de komijn, gemalen koriander, 1 sinaasappelhelft en het zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.
  2. Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt. Meng ondertussen de mayonaise, crème fraîche, 2 el sinaasappelsap en het kerriepoeder.
  3. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes. Doe de mango, bosui en koriander in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  4. Leg de kipfilets op een bord en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar in plukjes. Verdeel achtereenvolgens de veldsla, kip, kerriemayo en mango over de glazen en serveer.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 2 g
Tags

Kipcocktail met kerriemayonaise en mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­cock­tail met ker­rie­may­o­nai­se en man­go

1
1
  • 1 sinaasappel

Halveer de sinaasappel. Pers 1 helft uit.

2
2
  • 500 ml kraanwater
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tl komijn
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl zout

Breng een pan met het water, kaneelstokje, de komijn, gemalen koriander, 1 sinaasappelhelft en het zout aan de kook.

3
3

Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.

4
4
  • 200 g kipdijfilet

Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt.

5
5

Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.

6
6
  • 2 el mayonaise royale
  • 2 el crème fraîche
  • ½ el kerriepoeder

Meng ondertussen de mayonaise, crème fraîche, 2 el sinaasappelsap en het kerriepoeder.

7
7
  • 2 bosuitjes
  • 8 g koriander
  • 1 eetrijpe mango

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

8
8

Doe de mango, bosui en koriander in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

9
9

Leg de kipfilets op een bord en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar in plukjes.

10
10
  • 50 g veldslamelange

Verdeel achtereenvolgens de veldsla, kip, kerriemayo en mango over de glazen en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.