Ge­rook­te zalm met avo­ca­dosal­sa

(234)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 234

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de helft van de limoenen goed schoon en rasp de groene schil er dun af. Pers deze limoen uit. Snijd de rest van de limoenen in dunne partjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Meng in een kom de crème fraîche met de komijn en breng op smaak met de geraspte limoenschil, het limoensap, zout en de chilipeper. Bewaar de salsa eventueel tot gebruik op een koele plaats.
  3. Spreid de plakken zalm op de grote borden uit. Schep in het midden een flinke lepel van de salsa. Scheur de basilicum in stukjes. Strooi het basilicum erover en druppel de olijfolie over de borden. Garneer met de partjes limoen.

combinatietip:

Bij dit gerecht past een witte wijn met een fruitige smaak, bijvoorbeeld een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika.

combinatietip:

Lekker met warm geroosterd brood.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Gerookte zalm met avocadosalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­rook­te zalm met avo­ca­dosal­sa

1
1
  • 2 limoenen

Boen de helft van de limoenen goed schoon en rasp de groene schil er dun af. Pers deze limoen uit. Snijd de rest van de limoenen in dunne partjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3
  • 3 el crème fraîche
  • 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 1 mespunt chilipeper uit de molen

Meng in een kom de crème fraîche met de komijn en breng op smaak met de geraspte limoenschil, het limoensap, zout en de chilipeper.

4
4

Bewaar de salsa eventueel tot gebruik op een koele plaats.

5
5
  • 200 g gerookte zalm

Spreid de plakken zalm op de grote borden uit. Schep in het midden een flinke lepel van de salsa.

6
6
  • 3 el basilicum
  • 1½ el olijfolie extra vierge met citroenaroma

Scheur de basilicum in stukjes. Strooi het basilicum erover en druppel de olijfolie over de borden. Garneer met de partjes limoen.

combinatietip:

Bij dit gerecht past een witte wijn met een fruitige smaak, bijvoorbeeld een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika.

combinatietip:

Lekker met warm geroosterd brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.