Aard­bei­en­yog­hurt­ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • diepvriesbak, keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap, 3 el suiker en 4 el water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 4 min. op laag vuur inkoken. Laat afkoelen.
  2. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Spatel de yoghurt en de rest van de gepureerde aardbeien er luchtig door. Schep het mengsel in de diepvriesdoos en laat in ca. 3 uur in de diepvries hard worden.
  3. Leg op elk bord een wafel, verdeel het ijs erover en dek af met de rest van de wafels. Schenk de saus erover. Snijd de rest van de aardbeien in parten en leg die op de saus.

Tip:

U kunt het ijs maximaal 2 dagen van tevoren bereiden en in de vriezer bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 30 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.