Ri­sot­to pri­ma­ve­ra

Witte wijn, groene asperges en zilte Pecorino... een gegarandeerde succesformule!

(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Witte wijn, groene asperges en zilte Pecorino... een gegarandeerde succesformule! 4 personen
3 187

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes en de aspergetips in stukjes van 3 cm. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren. Maak hete groentebouillon, bijv. van een tablet.
  2. Verhit de helft van de boter in een pan. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Voeg 15 min. nadat je voor het eerst bouillon hebt toegevoegd, de courgette, aspergetips en bevroren tuinerwten toe. Voeg de artisjokharten toe als de risotto gaar is.
  4. Zet het vuur uit en rasp de kaas. Voeg de kaas en de rest van de boter toe. Doe het deksel op de pan en laat 3 min. staan of tot de kaas en boter gesmolten zijn. Roer nog een keer door en serveer direct.
video

Ar­ti­sjok be­rei­den

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.220 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Risotto primavera

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to pri­ma­ve­ra

1
1
  • 1 ui

Snipper de ui fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 courgette
  • 100 g groene aspergetips
  • 200 g artisjokharten

Snijd de courgette in blokjes en de aspergetips in stukjes van 3 cm. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 1 liter groentebouillon

Maak hete groentebouillon, bijv. van een tablet.

4
4
  • 25 g boter

Verhit de boter in een pan. Voeg de ui toe en fruit 3 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 300 g risottorijst

Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

6
6
  • 100 ml droge witte wijn

Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.

7
7

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

8
8
  • 200 g extra fijne tuinerwten

Voeg 15 min. nadat je voor het eerst bouillon hebt toegevoegd, de courgette, aspergetips en bevroren tuinerwten toe.

9
9

Voeg de artisjokharten toe als de risotto gaar is.

Artisjok bereiden

Instructievideo

01:41 min.

10
10
  • 50 g Pecorino Romano
  • 25 g boter

Zet het vuur uit en rasp de kaas. Voeg de kaas en de boter toe.

11
11

Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of tot de kaas en boter gesmolten zijn. Roer nog een keer door en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.