Ri­sot­to met zo­mer­groen­ten

Risotto hoeft niet altijd zwaar te zijn. Zonder vlees en met veel groenten is het een lekker zomergerecht.

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Risotto hoeft niet altijd zwaar te zijn. Zonder vlees en met veel groenten is het een lekker zomergerecht. 4 personen
3 107

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de bospeentjes in schuine plakjes. Snijd de bleekselderij in plakjes en de courgette in blokjes. Snijd de vleestomaten in stukjes en de scheur de basilicum grof. Breng de groentebouillon zachtjes aan de kook.
  2. Fruit de bosuitjes, wortel en bleekselderij 2 min. in 2/3 van de boter in een braadpan of pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en bak ze mee tot alle korrels glanzen en glazig zijn geworden. Blus de rijst af met vermout of witte wijn, roer en laat het vocht op matig vuur verdampen.
  3. Voeg de hete bouillon in gedeelten toe (pas nieuwe scheut in de pan schenken als de vorige door de rijst is opgenomen). Laat de rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min beetgaar worden. Schep in de laatste 10 min. de courgette, tuinerwten en tomaat door de rijst en laat zachtjes meekoken.
  4. Rasp de kaas. Neem de pan van het vuur en schep de geraspte kaas, de helft van de basilicum en de rest van de boter door de rijst.
  5. Breng de risotto op smaak met peper en eventueel zout en laat nog 2 min. afgedekt staan. Verdeel de risotto over voorverwarmde borden en garneer met de rest van de basilicum.

Tip:

Variaties: Deze risotto met groenten is ook gemakkelijk te maken met diepvriesgroenten. Of laat voor een Risotto frutti di mare de tuinerwten, tomaat en kaas weg en voeg daarvoor in de plaats de laatste 5 minuten de inhoud van 2 bakjes fruits de mer (vis, à 150 gram) toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met zomergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met zo­mer­groen­ten

1
1
  • 2 bosuitjes
  • 2 bospeentjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ courgette

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de bospeentjes in schuine plakjes. Snijd de bleekselderij in plakjes en de courgette in blokjes.

2
2
  • 1 vleestomaat
  • 15 g verse basilicum
  • 750 ml groentebouillon

Snijd de vleestomaten in stukjes en de scheur de basilicum grof. Breng de groentebouillon zachtjes aan de kook.

3
3
  • 2 el boter

Fruit de bosuitjes, wortel en bleekselderij 2 min. in de boter in een braadpan of pan met dikke bodem.

4
4
  • 250 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak ze mee tot alle korrels glanzen en glazig zijn geworden.

5
5
  • 250 g risottorijst
  • 100 ml droge witte vermout

Blus de rijst af met vermout of witte wijn, roer en laat het vocht op matig vuur verdampen.

6
6

Voeg de hete bouillon in gedeelten toe (pas nieuwe scheut in de pan schenken als de vorige door de rijst is opgenomen).

7
7

Laat de rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min beetgaar worden.

8
8
  • 75 g tuinerwten

Schep in de laatste 10 min. de courgette, tuinerwten en tomaat door de rijst en laat zachtjes meekoken.

9
9
  • 50 g Pecorino Romano
  • 1 el boter

Rasp de kaas. Neem de pan van het vuur en schep de geraspte kaas, de helft van de basilicum en de rest van de boter door de rijst.

10
10

Breng de risotto op smaak met peper en eventueel zout en laat nog 2 min. afgedekt staan.

11
11

Verdeel de risotto over voorverwarmde borden en garneer met de rest van de basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.