Ge­gril­de as­per­ges met ka­bel­jauw

Een lichte maaltijd voor de eerste zonnige dagen van het jaar.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een lichte maaltijd voor de eerste zonnige dagen van het jaar. 4 personen
3 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze 15 min. in water met zout. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in vieren. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de aardappelen in 12 min. goudbruin. Keer regelmatig.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verhit een grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 6-12 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Verdeel ondertussen de kabeljauw in 4 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout. Doe als de asperges bijna gaar zijn de kabeljauw in de oven en bak ca. 6 min.
  4. Snijd de bosui in ringetjes. Verhit de rest van de boter en fruit de bosui 2 min. Voeg de wijn toe en kook 1 min. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe.
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde asperges met kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de as­per­ges met ka­bel­jauw

1
1
  • 800 g aardappelen
  • 50 g boter

Schil de aardappelen en kook ze 15 min. in water met zout. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in vieren. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de aardappelen in 12 min. goudbruin. Keer regelmatig.

2
2
  • 2 el amandelschaafsel

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.

3
3
  • 1 kg witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verhit een grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 6-12 min. gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • 500 g kabeljauwfilet

Verdeel ondertussen de kabeljauw in 4 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout. Doe als de asperges bijna gaar zijn de kabeljauw in de oven en bak ca. 6 min.

5
5
  • 50 g boter
  • 3 stuks bosuien
  • 50 ml droge witte wijn

Snijd de bosui in ringetjes. Verhit de rest van de boter en fruit de bosui 2 min. Voeg de wijn toe en kook 1 min. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.