Ka­bel­jauw met as­per­ges en ru­co­las­al­sa

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ruime lage ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 cm. Schil het onderste deel van de asperges als ze wat droog of houtig aanvoelen. Halveer hele dikke asperges een keer in de lengte. Kook de asperges 5 min. in ruim water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken
  2. Leg de asperges naast elkaar in een grote ovenschaal. Snijd de kabeljauw­filet in plakken van 1/2 cm dik. Leg de plakken dakpansgewijs op de asperges. Bestrooi de vis met zout en peper en druppel er 2 el olie over. Schenk de wijn in de schaal. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vis in ca. 12 min. gaar worden.
  3. Roer intussen de rucola, de olijven en de resterende 2 el olie door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Schep een deel van de rucolasalsa op de vis. Lekker met gekookte nieuwe aardappeltjes.

Tip:

Een snelle ovenschotel met pure smaken waaraan de groene salsa een extra accent geeft.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.