Ma­ca­ro­ni met bloem­kool en kaas uit de oven

(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 167

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het uiteinde van de stronk van de bloemkool. Snijd de kool in kleine roosjes. Snijd de steel in de lengte doormidden en in dunne plakjes. Rasp de cheddar en de Parmezaanse kaas in een grote, vuurvaste schaal. Hak de peterseliesteeltjes en -blaadjes fijn. Breng een grote pan water met zout aan de kook.
  2. Doe de macaroni en de bloemkool in de pan en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pasta. Zet de schaal met de kaas op de pan en doe de crème fraiche erbij. Roer voorzichtig tot de kaas mooi glad en gesmolten is. Doe de gehakte peterselie bij de gesmolten kaas en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  3. Haal de kom gesmolten kaas voorzichtig van de pan. Laat de macaroni en de bloemkool boven een kom uitlekken en bewaar een beetje van het kookvocht. Doe de pasta en de bloemkool terug in de pan, giet er de gesmolten kaas over en roer alles goed door elkaar. Het pastagerecht moet nu zijdezacht zijn; schenk er wat kookvocht bij als de saus te dik is. Serveer de macaroni of grill hem krokant en goudbruin.
  4. Verwarm de grill voor tot matig of hoog. Giet 150 ml kookvocht (per 4 personen) bij de macaroni en schep over in een ovenschaal. Zet de schaal onder de grill tot de bovenkant mooi goudbruin is. Verdeel de pasta over de borden of kommen.

variatietip:

Je kunt deze macaroni gewoon gekookt en lekker smeuïg en fluweelzacht serveren, of je kunt hem voor het serveren een paar minuten onder de grill zetten, zodat er een heerlijk goudbruin korstje op komt. Je zou er zelfs geraspt hardgekookt ei, in vlokken getrokken gerookte schelvis of gekookte garnalen door kunnen doen.

Tip:

Jamie?s Kookrevolutie. Receptuur: © Jamie Oliver. www.jamieoliver.com.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni met bloem­kool en kaas uit de oven

1
1
  • ½ bloemkool

Snijd het uiteinde van de stronk van de bloemkool. Snijd de kool in kleine roosjes.

2
2
  • 200 g cheddar
  • 100 g Parmezaanse kaas

Snijd de steel in de lengte doormidden en in dunne plakjes. Rasp de cheddar en de Parmezaanse kaas in een grote, vuurvaste schaal.

3
3
  • 20 g verse peterselie

Hak de peterseliesteeltjes en -blaadjes fijn. Breng een grote pan water met zout aan de kook.

4
4
  • 400 g macaroni

Doe de macaroni en de bloemkool in de pan en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pasta.

5
5
  • 200 g crème fraîche

Zet de schaal met de kaas op de pan en doe de crème fraiche erbij. Roer voorzichtig tot de kaas mooi glad en gesmolten is.

6
6

Doe de gehakte peterselie bij de gesmolten kaas en breng het mengsel op smaak met peper en zout.

7
7

Haal de kom gesmolten kaas voorzichtig van de pan. Laat de macaroni en de bloemkool boven een kom uitlekken en bewaar een beetje van het kookvocht.

8
8

Doe de pasta en de bloemkool terug in de pan, giet er de gesmolten kaas over en roer alles goed door elkaar.

9
9

Het pastagerecht moet nu zijdezacht zijn; schenk er wat kookvocht bij als de saus te dik is.

10
10

Serveer de macaroni of grill hem krokant en goudbruin.

11
11

Verwarm de grill voor tot matig of hoog. Giet 150 kookvocht (per 4 personen) bij de macaroni en schep over in een ovenschaal.

12
12

Zet de schaal onder de grill tot de bovenkant mooi goudbruin is.

13
13

Verdeel de pasta over de borden of kommen.

variatietip:

Je kunt deze macaroni gewoon gekookt en lekker smeuïg en fluweelzacht serveren, of je kunt hem voor het serveren een paar minuten onder de grill zetten, zodat er een heerlijk goudbruin korstje op komt. Je zou er zelfs geraspt hardgekookt ei, in vlokken getrokken gerookte schelvis of gekookte garnalen door kunnen doen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.