Pen­ne met broc­co­li en kaas uit de oven

(272)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 272

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de ovengrill aan of verwarm de oven voor op 225 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de broccoli in roosjes en voeg de laatste 4 min. toe.
  2. Rasp ondertussen de cheddar en de Parmezaanse kaas. Doe de kaas met de crème fraiche in een ovenvaste schaal en zet die op de pan waarin de pasta kookt. Roer voorzichtig tot de kaas gesmolten is.
  3. Haal de schaal van de pan. Giet de pasta en broccoli af en vang wat kookvocht op. Doe de pasta en broccoli in de schaal samen met de pesto en 50 ml kookvocht (per 4 personen), meng alles en breng op smaak met peper en zout. Zet ca. 6 min. in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Penne met broccoli en kaas uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met broc­co­li en kaas uit de oven

1
1

Zet de ovengrill aan of verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 400 g penne rigate
  • 600 g broccoli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de broccoli in roosjes en voeg de laatste 4 min. toe.

3
3
  • 200 g Cheddar Tophat 48+
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rasp ondertussen de cheddar en Parmezaanse kaas.

4
4
  • 200 ml crème fraîche

Doe de kaas met de crème fraiche in een ovenvaste schaal en zet die op de pan waarin de pasta kookt. Roer voorzichtig tot de kaas gesmolten is.

5
5

Haal de schaal van de pan. Giet de pasta en broccoli af en vang wat kookvocht op.

6
6
  • 1 el pesto alla Genovese

Doe de pasta en broccoli in de schaal samen met de pesto en 50 ml kookvocht (per 4 personen), meng alles en breng op smaak met peper en zout.

7
7

Zet ca. 6 min. in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.