To­ma­ten­fo­cac­cia

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 5 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 8 personen
4 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem, gist, rozemarijn en 2 tl zout in een ruime kom. Voeg al roerend met een houten lepel de olie toe en vervolgens 600 ml handwarm water. Meng alle ingrediënten en kneed het deeg 10 min. met de hand.
  2. Verdeel het deeg in 2 porties en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw tot een ronde vorm van ca. 2 cm dik en 25 cm doorsnee. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plek 45 min. rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de theedoek. Verdeel de tomaten over het deeg en duw ze erin. Bestrooi met het zeezout. Bak de focaccia's in de hete oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Besprenkel voor serveren eventueel met extra olijfolie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.