Plat brood met ro­ze­ma­rijn, olij­ven en ui

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In keukenmachine met sikkelmes bloem, gist en suiker enkele sec. mengen. Terwijl machine draait 300 ml lauw water via vulschacht geleidelijk toevoegen. Rozemarijn en mespunt zout toevoegen en machine laten draaien tot deeg samenhangend is. Deeg uit keukenmachine nemen en met de hand doorkneden tot deeg soepel is en niet plakt. Kom met olie invetten. Deeg in kom leggen en met plasticfolie afdekken. Deeg 45 min. laten rijzen of tot het in volume is verdubbeld. Deeg met de hand even stevig doorkneden. Op ingevet bakblik van deeg ovaal brood van 1-2 cm hoog vormen. Ui en olijven in deeg drukken. Bovenkant van brood met olie bestrijken. Zeezout erover strooien. Brood onder plasticfolie nog 30 min. laten narijzen. Oven intussen voorverwarmen op 250 °C. Brood in ca. 15 min. gaar en goudbruin bakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.