Glaas­je gaz­pa­cho

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 8 personen
3 103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, blender

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika's boven in de oven ca. 25 min. of tot ze zwart blakeren. Keer halverwege. Neem de paprika's uit de oven en doe ze in een pan met deksel of een afgesloten plastic zak. Laat 15 min. staan en verwijder dan het vel en de zaadlijsten.
  2. Snijd de komkommer in stukken en doe in de blender of keukenmachine. Voeg de knoflook, paprika's, tomato frito, azijn en 4 el olie toe. Pureer ca. 1 min. Voeg de ijsblokjes toe en mix tot ze zijn opgelost. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout.
  3. Schenk de gazpacho in de glaasjes, schep er wat garnalen op en besprenkel met de rest van de olie. Serveer koud.

Tip:

Vervang voor een vegetarische versie de garnalen door blokjes avocado.

video

Pa­pri­ka's roos­te­ren en ont­vel­len

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.