Snel­le gaz­pa­cho

In 10 minuten tijd een heerlijke gazpacho maken? Kan!

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht In 10 minuten tijd een heerlijke gazpacho maken? Kan! 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de tomato frito en de hele inhoud van het potje gegrilde paprika in de blender of een hoge beker. Snijd de komkommer en augurken in stukken en doe erbij. Halveer de ui. Snipper 1 helft fijn en doe in een kommetje. Snijd de andere helft in parten en voeg toe aan het mengsel in de blender of hoge beker.
  2. Doe de azijn, olie en ijsblokjes erbij en pureer met de blender of staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de groene paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Doe in een kommetje. Doe de croutons in een kommetje. Verdeel de soep over de glazen of diepe borden. Serveer de gesnipperde ui, groene paprika en croutons apart erbij.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Snelle gazpacho

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le gaz­pa­cho

1
1
  • 330 ml tomato frito
  • 295 ml gegrilde paprika

Doe de tomato frito en de hele inhoud van het potje gegrilde paprika in de blender of een hoge beker.

2
2
  • ½ komkommer
  • 3 zoetzure augurken
  • 1 rode ui

Snijd de komkommer en augurken in stukken en doe erbij. Halveer de ui. Snipper 1 helft fijn en doe in een kommetje.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3

Snijd de andere helft in parten en voeg toe aan het mengsel in de blender of hoge beker.

4
4
  • 2 el rodewijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 6 ijsblokjes

Doe de azijn, olie en ijsblokjes erbij en pureer met de blender of staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 groene paprika

Halveer de groene paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Doe in een kommetje.

6
6
  • 40 g saladecroutons knoflook

Doe de croutons in een kommetje. Verdeel de soep over de glazen of diepe borden. Serveer de gesnipperde ui, groene paprika en croutons apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.