Brood­je roer­ei met rau­we ham

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt 4 personen
3 41

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de meergranenbollen open. Leg ze met de snijkant naar beneden in een hete koekenpan zonder olie of boter en rooster ze knapperig. Leg ze open op een bord en verdeel de ham erover.
  2. Klop de eieren los met de helft van de melk. Verhit de boter op laag vuur in de koekenpan, voeg het ei toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de melk erdoor. Verdeel het ei over de bollen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Garneer met de rucola.

Tip:

Voor een extra romig accent kunt u de laatste 2 el melk die u aan het gestolde ei toevoegt vervangen door 1 el crème fraîche.

video

Roer­ei ma­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broodje roerei met rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je roer­ei met rau­we ham

1
1
  • 4 meergranenbollen

Snijd de meergranenbollen open. Leg ze met de snijkant naar beneden in een hete koekenpan zonder olie of boter en rooster ze knapperig.

2
2
  • 100 g rauwe ham

Leg ze open op een bord en verdeel de ham erover.

3
3
  • 4 eieren
  • 2 el volle melk

Klop de eieren los met de melk.

4
4
  • 25 g boter

Verhit de boter op laag vuur in de koekenpan, voeg het ei toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is.

5
5
  • 2 el volle melk
  • 40 g rucola

Neem de pan van het vuur en roer de melk erdoor. Verdeel het ei over de bollen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Garneer met de rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.