Roer­ei met ro­maatjes op toast

Geen betere start van je dag dan met deze Britse klassieker mét kaas!

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels brunch Geen betere start van je dag dan met deze Britse klassieker mét kaas! 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de romaatjes 4 min. op de snijkant. Bestrooi met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Rasp ondertussen de kaas. Roer in een kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper. Snijd de bieslook fijn en houd apart. Snijd het brood in 8 sneetjes.
  2. Rooster het brood in de broodrooster. Verhit ondertussen de rest van de boter in de koekenpan en schenk het eimengsel erin. Roer rustig met een spatel en laat in 4 min. stollen tot een smeuïge massa. Verdeel de romaatjes en het roerei over de toast en bestrooi met de bieslook.
video

Roer­ei ma­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 625 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Roerei met romaatjes op toast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ei met ro­maatjes op toast

1
1
  • 250 g romaatjes

Halveer de romaatjes.

2
2
  • 25 g boter

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de romaatjes 4 min. op de snijkant. Bestrooi met peper en eventueel zout en doe in een kommetje.

3
3
  • 75 g Twijfelaar 50+
  • 8 eieren
  • 8 el volle melk

Rasp de kaas. Roer in een kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 13 g bieslook
  • ½ meerzadenbrood

Snijd de bieslook fijn en houd apart. Snijd het brood in 8 sneetjes.

5
5
  • 25 g boter

Rooster het brood in de broodrooster. Verhit ondertussen de rest van de boter in de koekenpan en schenk het eimengsel erin.

6
6

Roer het eimengsel rustig met een spatel en laat in 4 min. stollen tot een smeuïge massa.

7
7

Verdeel de romaatjes en het roerei over de toast en bestrooi met de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.