Mok­ka­cup­ca­kes met es­pres­so­gla­zuur

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
4 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mini-muffinvorm met 12 uitsparingen van 4 à 5 cm, mixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop met de mixer de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom tot een romige massa. Doe de eieren erbij en klop tot ze helemaal zijn opgenomen. Voeg het bakmeel toe en meng goed. Klop de melk en 1 tl oploskoffie erdoor. Schep de stukjes pure chocolade erdoor.
  2. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm en laat ze vervolgens uit de vorm nog 1 uur afkoelen.
  3. Doe de witte chocolade samen met de rest van de oploskoffie in een (steel)pan. Hang die in een grotere pan met bijna kokend water en laat smelten (au bain-marie).
  4. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde cakejes met de gesmolten chocolade. Garneer de cupcakes met de chocoladevlokken en het amandelschaafsel.
video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.