Ci­troen-ho­ning­cup­ca­kes

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
4 133

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller, mini-muffinvorm met 12 uitsparingen van 4 à 5 cm, mixer, papieren cakevormpjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gele schil van 1 citroen met de dunschiller en snijd de repen tot smalle, lange reepjes van 1-2 mm breed. Pers de citroen uit en verhit het sap met 2 el kristalsuiker in een steelpan. Voeg, als de suiker is opgelost, de reepjes schil toe en laat 5 min. zacht koken. Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats in ca. 3 uur drogen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Rasp de gele schil van de andere citroen en pers de vrucht uit. Bewaar het sap voor het glazuur. Klop met de mixer de boter met de basterdsuiker, vanillesuiker en honing luchtig. Klop ook de eieren, het bakmeel, de melk en het citroenrasp erdoor en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm en laat ze vervolgens uit de vorm verder afkoelen.
  3. Voeg 2 el citroensap toe aan de poedersuiker en meng tot een dik glazuur. Bestrijk hier de bovenkant van de afgekoelde cakejes mee. Garneer met de gesuikerde citroenschil en (gele) Smarties.

Tip:

Het glazuur van poedersuiker voor boven op de cupcakes moet de juiste dikte (die van volle yoghurt) hebben. Is het nog te dik, voeg dan extra citroensap of een beetje water toe. Als het glazuur juist dikker moet zijn, voegt u extra poedersuiker toe.

video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.