So­to ajam

(407)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch voorgerecht 4 personen
3 407

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, sambal, koriander, citroengras en vissaus 3 min. Schil en snijd de gember in plakjes en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in blokjes van ca. 1 cm en voeg toe. Laat de soep op laag vuur 30 min. trekken. Was en snijd de prei in ringen. Snijd de kipfilet en de Chinese kool in reepjes. Voeg de prei en de kipfilet toe en laat nog 10 min. koken tot de kip net gaar is. Voeg de Chinese kool toe en laat in 1 min. een beetje slinken.
  3. Halveer de eieren. Verdeel de soep over kommen. Leg in elke kom een half ei en bestrooi met de gebakken uitjes.

variatietip:

Roerbak de rest van de Chinese kool 4 min. met 1 el olie en 1 tl sambal.

combinatietip:

Lekker met rijst.

bewaartip:

Tot en met stap 2 kun je de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat snel afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Breng al roerend aan de kook en ga verder met stap 3.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Soto ajam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

So­to ajam

1
1
  • 2 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2
2
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 tl sambal badjak
  • 1 el gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemalen citroengras
  • 4 el Thaise vissaus

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, sambal, koriander, citroengras en vissaus 3 min.

3
3
  • 6 cm verse gember
  • 1½ liter kippenbouillon van tablet

Schil en snijd de gember in plakjes en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.

4
4
  • 2 aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in blokjes van ca. 1 cm en voeg toe. Laat de soep op laag vuur 30 min. trekken.

5
5
  • 1 prei
  • 300 g kipfilet
  • ½ Chinese kool

Was en snijd de prei in ringen. Snijd de kipfilet en de Chinese kool in reepjes.

6
6

Voeg de prei en de kipfilet toe en laat nog 10 min. koken tot de kip net gaar is. Voeg de Chinese kool toe en laat in 1 min. een beetje slinken.

7
7
  • 4 el gebakken uitjes

Halveer de eieren. Verdeel de soep over kommen. Leg in elke kom een half ei en bestrooi met de gebakken uitjes.

variatietip:

Roerbak de rest van de Chinese kool 4 min. met 1 el olie en 1 tl sambal.

combinatietip:

Lekker met rijst.

bewaartip:

Tot en met stap 2 kun je de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat snel afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Breng al roerend aan de kook en ga verder met stap 3.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.