Aard­bei­en­crum­ble

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 7 min. wachten
(171)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 171

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de aardbeien schoon. Snijd kleine exemplaren doormidden en grote in vieren. Meng in de schaal de aardbeien met de suiker en de sinaasappelschil. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verkruimel de koekjes niet al te fijn en strooi ze over het fruit. Druppel de boter over de koekjes.
  3. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de crumble in ca. 7 min. lichtbruin. Serveer direct. Lekker met slagroom of een bolletje ijs.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.