Ro­mig si­naas­ap­pel­toe­tje

3 woorden: chocolate chip cookies. Meer redenen heb je toch eigenlijk niet nodig?

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 3 woorden: chocolate chip cookies. Meer redenen heb je toch eigenlijk niet nodig? 4 personen
4 87

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 glazen of coupes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappels. Klop de roomkaas luchtig met de kwark en meng de suiker en 3/4 van de sinaasappelrasp erdoor. Schil de sinaasappels dik. Snijd de sinaasappelpartjes boven een kom tussen de vliesjes uit en vang vrijkomend sap op. Knijp de vliesjes uit en gooi deze weg. Verkruimel de koekjes en verdeel deze over de glazen of coupes. Houd voor elke coupe een sinaasappelpartje achter voor garnering en verdeel de rest van de partjes over de glazen. Besprenkel met het opgevangen sap. Schep het roomkaasmengsel op de sinaasappel. Garneer met de achtergehouden sinaasappelpartjes en de rest van het sinaasappelrasp.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 52-53

Romig sinaasappeltoetje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mig si­naas­ap­pel­toe­tje

1
1
  • 2 handsinaasappels
  • 100 g roomkaas naturel
  • 250 g volle kwark
  • 4 el suiker

Rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappels. Klop de roomkaas luchtig met de kwark en meng de suiker en 3/4 van de sinaasappelrasp erdoor.

2
2

Schil de sinaasappels dik. Snijd de sinaasappelpartjes boven een kom tussen de vliesjes uit en vang vrijkomend sap op. Knijp de vliesjes uit en gooi deze weg.

3
3
  • 8 chocolate chip cookies

Verkruimel de koekjes en verdeel deze over de glazen of coupes.

4
4

Houd voor elke coupe een sinaasappelpartje achter voor garnering en verdeel de rest van de partjes over de glazen. Besprenkel met het opgevangen sap.

5
5

Schep het roomkaasmengsel op de sinaasappel. Garneer met de achtergehouden sinaasappelpartjes en de rest van het sinaasappelrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.