Fo­rel met ba­si­li­cum uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat, bekleed met bakpapier, keukentouw

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de forellen onder koud water en bestrooi met zout en peper.
  2. Verdeel de gesneden sjalotjes en de venkelknol op een vel bakpapier op een bakplaat.
  3. Leg de vis op de bakplaat en verdeel de citroen erover. Steek de takjes basilicum tussen de citroenen op de vis. Zet alles vast met een touwtje of twee. Bedruppel de hele ovenplaat met olijfolie.
  4. Schuif het gerecht in het midden van de oven en rooster het in ca. 15 min. gaar. Serveer met een tomatensla.

Tip:

Met bakpapier voorkomt u dat een gerecht aan de vorm vastplakt. Bovendien houdt het bakplaten schoon en dat scheelt veel werk.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.