Warm­ge­rook­te fo­rel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue met boldeksel
  • rookspaanders

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Huid van forellen aan beide kanten 3 keer schuin insnijden. Forellen vanbinnen en vanbuiten met citroensap en zout inwrijven. Buik vullen met takjes tijm. Tot gebruik in koelkast bewaren. Rookspaanders (50 g) ca. 1 uur in ruim water weken.
  2. Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiend houtskool uitspreiden. Forellen invetten met olijfolie en op goed ingevet grillrooster of tussen vissenklem leggen. Barbecue sluiten en vissen in 15 à 20 min. gaar laten worden. Forellen van barbecue nemen, iets laten afkoelen en lauwwarm serveren met citroenaïoli . Lekker met gegrilde krielaardappels (zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en groene salade.

Tip:

Onmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.