Cour­get­te­ca­ke met hüt­ten­kä­se

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm inhoud 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en 1/2 tl zout boven een kom. Maak in het midden een kuiltje.
  2. Roer in een andere kom het ei met de pesto met een vork los en meng er de courgette, hüttenkäse, tomaatjes en naar smaak chilipeper door.
  3. Schenk het courgettemengsel in het kuiltje van het meelmengsel en meng alles met de vork tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
  4. Schep het beslag in de ingevette cakevorm. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de cake in ca. 35 min. gaar en goudbruin. De cake is gaar als een in het midden gestoken satéstokje er weer droog uitkomt. Keer de cake op een schaal en serveer hem lauwwarm. Lekker met een salade van peenjulienne en gevulde peppadew.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.