Ched­dar­s­co­nes

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels lunch 12 stuks
3 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar. Voeg de boter toe en meng totdat het een fijn kruim wordt. Voeg de bieslook, tomaat en 50 g kaas toe en meng goed. Schenk de melk erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif een snijplank met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 1/2 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 6 cm doorsnede. Doe hetzelfde met de rest van het deeg, tot u ca. 12 scones hebt. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met melk. Bak de scones in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de kaas. Laat afkoelen. Meenemen: neem de cheddarscones mee in een afgesloten bakje. Eet ze zo of met gezouten boter of blauwaderkaas.
  2. U kunt het deeg 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie. Volg het recept op de dag zelf vanaf oven voorverwarmen.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.